Engagement environnemental
Çevreye Bağlılık

Çevreye Bağlılık

Grup çevre politikası

CGP COATİNG INNOVATİON, uzun vadeli performansını tasarlar ve bu da çevreyi stratejisinin merkezine yerleştirmesine yol açar. Çevre politikası aslında doğal olarak kurumsal sosyal sorumluluk politikasının daha genel bir çerçevesinin parçasıdır. Grup, yürürlükteki düzenleyici gereklilikleri yerine getirmenin yanı sıra, faaliyetlerinin olumsuz etkilerini azaltmaya ve olumlu etkilerini mümkün olduğunca artırmaya yönelik proaktif eylemleri teşvik etmektedir.

Grubun çevresel zorlukları
daha erdemli lojistik paketleme için

  • Eko-tasarım yaklaşımı sayesinde daha "yeşil" ürünler tasarlamak (ISO/TR 14062 standardı)
    Ürünlerimiz vakaların% 90'ından fazlasında geri dönüştürülmüş kağıttan üretilmiştir ve vakaların% 95'inden fazlasında geri dönüştürülebilir. Grup ayrıca, FSC onaylı kağıt alımını destekleyerek sürdürülebilir bir orman yönetimi yaklaşımına kendini adamıştır. Ayrıca tüm çözücüleri ortadan kaldırmayı ve kaplamalarını yalnızca sulu fazda üretmeyi seçti.
  • Enerji tüketimimizi azaltmak
    Emisyonlarını azaltmak için grup, tüm çevresel sorunları dikkate alan eylem planlarını teşvik ederek enerji verimliliğine yatırım yapmaktadır. Özellikle, daha az enerji yoğun ekipman alımını sistematik olarak teşvik ederek tüm üretim süreçlerimizi optimize ediyor ve aydınlatma ve ısıtma sistemlerini iyileştirmeye yönelik planlar uygulayarak tesislerdeki tüketimi azaltıyoruz.
  • Su kaynaklarını daha iyi yönetin
    Tüm endüstriyel suyumuz arıtılıyor ve grup, 2021 yılı sonuna kadar geri dönüştürülmüş suyun süreçlerimizdeki payını ikiye katlamak için bir eylem planı uyguladı.

Çevre departmanımız, çevresel performansının iyileştirilmesini izlemek için bu yüksek riskli alanda sürekli iyileştirmeye olanak tanıyan kesin göstergeler belirlemiştir.

Son olarak grup, ortak müşterilerinin yeni gereksinimlerini ve toplumsal ve çevresel zorlukları karşılayan yeni ürünler geliştirerek döngüsel ekonomiyi mümkün olduğunca teşvik etmektedir.

Çevresel etkiyi azaltırken tam güvenlik içinde paketleme, koruma ve taşıma,
yeni ürünlerimizin pazarlanması için temel hedefimizdir. Ar-Ge departmanımız, hammadde ve atık kullanımının azaltılmasını ve yeni ürünlerinin tüm yaşam döngüsünü sistematik olarak dikkate alan eko-tasarımlı çözümler sunmaktadır.


KSS taahhütlerimiz

Politique globale RSE

Küresel KSS politikası

Engagement environnemental

Çevresel taahhüt

Engagement sociétal

Sosyal bağlılık

Éco-conception

Eko-tasarım

Qualité, normes, certification

Kalite, standartlar, belgelendirme

Ayrica bulunacak...

Haber Bülteni

Yeniliklerimizden haberdar olmak, tüm çözümlerimizden haberdar olmak, etkinliklerimize katılmak için bültenlerimiz aracılığıyla tüm haberlerimizi bulun.

Bize güveniyorlar

Newsletter

Retrouvez toutes nos actualités à travers nos newsletters afin d’être informé de nos innovations, nouveautés sur toutes nos solutions, participer à nos événements.