Blog > Paletleme > Otomatik paletleme: Doğru seçim nasıl yapılır?

Otomatik paletleme: Doğru seçim nasıl yapılır?


Katmanlı paletleyiciler, paletleme robotları, COBOT, seçiminizi kolaylaştıracak birkaç nokta.

Palettisation automatique: Comment faire le bon choix

EXCALIBUR® palet katmanı kesicili robotik paletleme hücresi.

Çoğu ürün nakliye için bir palet üzerine yerleştirilir. Başarılı bir paletleme, sonraki lojistik süreci için çok önemlidir.

Paletleme sürecini otomatikleştirmek için üreticiler, paketleme hattının sonuna ürünleri otomatik olarak paletlere yerleştiren paletleyiciler kurabilir. Paletleyiciler, paketleme hattını tamamlayarak ürünlerin paletlenmesi sırasında çok zaman kazandırır.

Piyasada farklı tipte paletleyiciler bulunmaktadır ve sektör karton kutular, torbalar, şişe ambalajları, paketler, tepsiler vb. gibi çok çeşitli ürünleri işlemek için sürekli olarak gelişmektedir.

OTOMATİK PALETLEYİCİ AİLELERİ

On yıllar boyunca iki ana paletleyici ailesi ortaya çıkmıştır.

İhtiyaçlarına en uygun teknolojiyi seçmek için üreticiler gereksinimlerini gözden geçirmeli (ekipmanın çok yönlülüğü, hız, kapladığı alan vb.) ve paletlenecek konteynerlerin belirli özelliklerini dikkate almalıdır.

İki ana paletleyici ailesi nelerdir?

1 – GELENEKSEL KATMANLI PALETLEYICILER

Katmanlı paletleyicilerde, ürün katmanının hazırlanması paletlemeden önce gelir: tam katmanlar halinde bir araya getirilen konteynerler, açıklığı palete katman katman yerleştirilmelerini sağlayan bir tepsiye yerleştirilir.

İki tip geleneksel paletleyici vardır:

  • Yüksek beslemeli paletleyiciler

Bu paletleyiciler, ahşap paletin ambalaj katmanlarını en üst seviyeden alacağı ve katmanlar eklendikçe kademeli olarak alçalacağı şekilde tasarlanmıştır.

  • Düşük seviye (düşük besleme) paletleyiciler

Bu paletleyiciler, ambalaj katmanları yukarı ve daha yukarı beslenirken ahşap paletin alt seviyede kalacağı şekilde tasarlanmıştır.

Paletleme planı, stabilitelerini sağlamak için ambalaj katmanları arasına kaymaz ara plakaların yerleştirilmesini öngör üyorsa,sisteme genellikle vakum pompaları, vantuzlar ve diğer pnömatik bileşenlerle donatılmışözelbirtutucu takılmalıdır. Tek görevi, tam yığınlar halinde biriktirilen önceden kesilmiş katmanların ara şekillerini kavramaktır. Büyük bir Avrupalı kahvaltılık gevrek üreticisinin tek bir depoda tüm paletleme zincirini nasıl otomatikleştirdiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bu yükleyici yerine ,STABULON® kaymaz kağıt rulolarıyla beslenen bir EXCALIBUR® ara tabaka kesici de kurulabilir. Bu kesici, paletleyicinin ihtiyaçlarına göre formatları ayrı ayrı keser ve taşıma masasında tek bir kesilmiş sayfa formatı sunar.

Büyük bir Avrupalı kahvaltılık gevrek üreticisinin tüm paletleme zincirini nasıl otomatikleştirdiğini öğrenin;

2 – PALETLEME ROBOTLARI

Çoğu paletleme robotu birinci katta bulunur. Paletleme robotu, çalışan personeli korumak için bir güvenlik kutusuna monte edilir.

Paletleme robotu, birkaç paletleme görevini aynı anda gerçekleştirmek için bir veya daha fazla tutucu kafa ile donatılmıştır:

  • Paketleri alır ve tanımlanmış bir paletleme planına göre palet üzerine yerleştirir.
  • Ayrıca ahşap veya plastik paletleri palet rafından alabilir ve bunları ambalaj katmanlarının oluşturulacağı yere yerleştirebilir.

Robotun, paletin dengesini sağlamak için her katmanın arasına STABULON® gibi bir kağıt ek yerleştirmesi gerekebilir.

Robot daha sonra robotize hücrenin içindeki bir depoda bulunan bir yığın ayırıcı arasından seçim yapar. Bu yükleyiciyi yüklemek için bir operatörün hücreye girmesi ve yükleyiciyi yüklemesi gerekir. Bu yükleyici yerine, STABULON® kaymaz kağıt ruloları ile yüklü bir EXCALIBUR® ayırıcı da kurulabilir. Bu kesici, paletleme robotunun gerektirdiği şekilde formatları birbiri ardına keser. Taşıma masanızda her seferinde yalnızca bir format görüntülenir.

PALETLEYİCİ veya PALETLEME ROBOTU, DOĞRU KARAR NASIL VERİLİR?

Robotlar esnektir, katman paletleyiciler hızlıdır. Her iki paletleyici ailesinin de avantajları vardır.

Paletleme robotları genellikle katmanlı paletleyicileregöre daha ekonomik bir çözümdür. Üreticiler için otomasyon dünyasına iyi bir giriş niteliğindedirler. Çok esnektirler, aynı anda birkaç paketleme hattı tarafından beslenebilirler ve aynı anda birkaç palet boyutunu paletleyebilirler.

Bununla birlikte, çeşitli işlevleri (paketleri toplama, katmanları toplama, paletleri yerleştirme vb.) yerine getirmeleri gerektiğinden, paletleme robotlarının sınırlı döngü süreleri vardır. Buna ek olarak, işlenecek nesnelerin sayısı, şekli ve türündeki çeşitlilik arttıkça, tutucu daha karmaşık ve ağır hale gelir. Maliyeti, robotize hücrenin toplam maliyetinin önemli bir bölümünü oluşturabilir.

Katman paletleyicilerin ana avantajı, tüm ambalaj katmanlarını tek seferde işledikleri için hızlarıdır. Bazı paletleyiciler dakikada 10 katmana kadar paletleme yapabilmektedir. Güvenilirlikleri ile bilinirler ve optimum ürün koruması sunarlar.

GELENEKSEL PALETLEYİCİLER İLE ROBOTİK PALETLEYİCİLER ARASINDAKİ SINIRLAR GİDEREK BULANIKLAŞIYOR.

Günümüzde paletleyiciler arasındaki sınırlar artık o kadar net değil. Son yıllarda paletleyici üreticileri ve entegratörleri, her iki aileden de en iyi şekilde yararlanmak için teknolojileri birleştirmeye başladı.

Örneğin, hazırlanan ambalajların tüm katmanlarını almak için sofistike kavrayıcılar kullanan robotlarla donatılmış ve önemli verimlilik artışları sağlayan paletleme sistemlerini giderek daha fazla görüyoruz.

PALETLEME UYGULAMALARI IÇIN IŞBIRLIKÇI ROBOTLAR VEYA COBOT’LAR

OTOMATİK PALETLEME ÇÖZÜMLERİ hakkında daha fazla bilgi:

Stabiliser et sécuriser

Stabilise and secure

Estabilizar y asegurar

Stabiliseren en vastzetten

Estabilização e segurança

Stabilizzazione e fissaggio

Stabilize etme ve emniyete alma

Optimiser

Optimise

Optimice

Optimaliseren

Otimizar

Ottimizzare

Optimize edin

Palettiser

Palletising

Paletización

Palletiseren

Paletização

Pallettizzazione

Paletleme

Environnement

Environment

Medio ambiente

Milieu

Meio ambiente

Ambiente

Çevre

Descubra também...

Newsletter

Retrouvez toutes nos actualités à travers nos newsletters afin d’être informé de nos innovations, nouveautés sur toutes nos solutions, participer à nos événements.

Newsletter

Find all our news through our newsletters to be informed of our innovations, news on all our solutions, participate in our events.

Newsletter

Find all our news through our newsletters to be informed of our innovations, news on all our solutions, participate in our events.

Newsletter

In unseren Newslettern finden Sie alle Neuigkeiten, um über unsere Innovationen und Lösungen informiert zu werden, und können an unseren Veranstaltungen teilnehmen.

Newsletter

Retrouvez toutes nos actualités à travers nos newsletters afin d’être informé de nos innovations, nouveautés sur toutes nos solutions, participer à nos événements.

Newsletter

Nuestros boletines le mantienen al día de las últimas innovaciones, nuevos productos y eventos.

Boletim informativo

Encontre todas as nossas novidades através das nossas newsletters para estar a par das nossas inovações, notícias sobre todas as nossas soluções, participar nos nossos eventos.

Newsletter

Nuestros boletines le mantienen al día de las últimas innovaciones, nuevos productos y eventos.

Haber Bülteni

Yeniliklerimizden haberdar olmak, tüm çözümlerimizden haberdar olmak, etkinliklerimize katılmak için bültenlerimiz aracılığıyla tüm haberlerimizi bulun.

Newsletter

Scoprite tutte le nostre novità attraverso le nostre newsletter per essere informati sulle nostre innovazioni, le notizie su tutte le nostre soluzioni, partecipate ai nostri eventi.