Blog > News > Ekonomik ve çevre dostu ambalaj çözümlerine giden yolda

Ekonomik ve çevre dostu ambalaj çözümlerine giden yolda


NUREMBERG’deki FACHPACK 2022’de CGP ALMANYA ekibinin retrospektifi

Vers des solutions d’emballages économiques et écologiques !

CGP ALMANYA ekibi: Natalya LAJAT | Otto-florian MULLER | Kevin DJOKOH

I – TREND: AMBALAJDA DÖNÜŞÜM

2020 sağlık krizi, herkesin yeni pazar trendleri, fırsatlar ve en son yenilikler hakkında bilgi edinebilmesi için tüm ticaret fuarlarını beklemeye aldı. Bugün CGP Coating Innovation Group, 27-29 Eylül 2022 tarihleri arasında Nürnberg’de düzenlenecek FACHPACK ticaret fuarına katılarak faaliyetlerine devam edebilecek olmaktan memnuniyet duymaktadır. Ambalaj, teknoloji ve işlemeye adanmış bir Avrupa ticaret fuarı.

ECOLOGISTIK eki

Etkinlik büyük bir başarıyla sonuçlandı. Özellikle de depolama ve nakliye operasyonları ile sarf malzemesi yönetimini optimize ederek maliyetleri düşür meye yardımcı olan ve plastik atıkları azaltan çeşitli CGP çözümlerini sunan ve tartışan yeni Alman satış ekibi için. Bu aynı zamanda müşteriler ve distribütörlerle tanışmanın yanı sıra yeni profilleri tanımak ve desteklenebilecek yeni projeleri belirlemek için de bir fırsattı. Bilgi dolu 3 gün boyunca çok sayıda ziyaretçi sunulan çözümlere büyük ilgi gösterdi.

Bu yıl FACHPACK 2022’nin teması, ambalajlarını KSS politikalarına dahil etmek isteyen tüm üreticiler için ambalajda dönüşüme adanmıştı. COVID 19 ve Ukrayna’daki savaş, döngüsel ekonomi ve daha yeşil tüketimi ön plana çıkardı. Bu, hepimizi günlük olarak etkileyen önemli bir trenddir.

II – EKONOMİK VE EKOLOJİK ÇÖZÜMLER

Ambalajların azaltılması bağlamında, öncelikle tüm gereksiz ambalajları ortadan kaldırarak fazla ambalajdan kaçınmayı öneriyoruz, Bileşimlerin aşırı nitelendirilmesi ve daha fi ürünlerin kullanımının tercih edilmesi

Fuarda CGP Coating Innovation, şirketin KSS hedeflerine ulaşmak için nakliye ambalajlarını kullanmasına olanak tanıyan üç çözüm sundu.

Hem de ürünlerinin güvenliğini ve sağlamlığını garanti ederken:

1 STABULON PALETLER IÇIN KAYMAZ PEDLER

STABULON® kaymaz palet astarı.

Benzersiz kaymaz kaplaması 45°’den fazla kayma açısı sağlayarak ürünleriniz için mükemmel stabiliteyi garanti eder.

30 yılı aşkın deneyimimizle, ihtiyaçlarınıza en uygun kaymaz taban kalitesini tanımlayabiliriz.

2 – SLIP-SHEET ECOLOGISTIK®, PALETSIZ TAŞIMA KONSEPTI

Paletsiz taşıma: ECOLOGISTIK® slip-sheet.

ECOLOGISTIK® slip-sheet ECOLOGISTIK® slip-sheet, ihracat konteynerlerinin yüklenmesi ve boşaltılması sırasında ahşap paletlerin yerini almak üzere geliştirilmiş geri dönüştürülebilir bir kraft kağıdıdır.

3 – STABUSTRAP ELASTİK PALETLİ KONVEYÖR BANT

STABUSTRAP® elastik palet konveyör bandı.

Stabustrap elastik bir palet kapağı intralojistik süreçlerinizde streç film kullanımını azaltmak için geliştirilmiştir. STABUSTRAP® streç filme gerçek anlamda ekolojik ve ekonomik bir alternatiftir. Bantın kullanımı kolaydır ve ek ekipmana ihtiyaç duymadan 5 saniye içinde her tür ambalaja manuel olarak uygulanabilir:

  • EKONOMİK: Aynı uygulama için streç filmden 3 kat daha ucuzdur.
  • ÇEVRE DOSTU: Bu streç bant tamamen geri dönüştürülebilir ve gereken az miktar nedeniyle ambalajın ağırlığını azaltır (250-400 gram streç filme kıyasla 8 gram).
  • HIZLI: Streç filmin aksine (birkaç dakika sürer) 5 saniye içinde uygulanabilir.
  • SONUÇ: 1 tona kadar ambalajı sarmak için birkaç gram yeterlidir.

III – YENİ AMBALAJ ÇÖZÜMLERİNİN ORTAK İNŞASI

Ziyaretçiler ana güncel trendler doğrultusunda çözümler aradılar. Standımızda bulunan uzmanlarımız, yeni, daha ekonomik ve çevre dostu ambalajların piyasaya sürülmesine olanak tanıyan stabilizasyon çözümlerinin ortaklaşa geliştirilmesinde ziyaretçileri destekleyebildi.

BİRLİKTE DÜŞÜNELİM | Ambalaj çözümlerinin birlikte inşası

KAPLAMALARDA CGP İNOVASYONU kullanılan ambalaj ürünlerinin çevresel etkilerini göz önünde bulundurarak üretim hatlarının ve paletleme sürecinin verimliliğini optimize etmek için sürekli çalışmaktadır. Ortak eko-tasarım şirketin DNA’sının bir parçasıdır. “BİRLİKTE DÜŞÜNMEK ” sloganı, grubun taşıma ambalajı ve kişiselleştirmeye giden bir yapısöküm sürecinde olması nedeniyle tam anlamını kazanmaktadır. CGP Coating Innovation’ın gücü sadece eko-tasarımlı ürünlerdeki uzmanlığında değil, aynı zamanda aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli oyuncularla olan ortaklıklarında yatmaktadır:

  • Proaktif distribütörler;
  • Genellikle yeni teknolojilerin geliştirilmesinde öncü olan kilit müşterilerimiz;
  • Daha azıyla daha fazlasını nasıl yapacağını uzun zamandır bilen tüm sektörlerden müşterilerimiz.

Birlikte her şey mümkün: satış ekibi, Ar-Ge departmanı ve hepsinden önemlisi müşterilerimiz ve ortaklarımız, ekolojik ve ekonomik dönüşüm savaşını kazanmamızı sağlayan karmaşık projelerin başarısını sağlamak için birlikte çalışıyor.

Stabiliser et sécuriser

Stabilise and secure

Estabilizar y asegurar

Stabiliseren en vastzetten

Estabilização e segurança

Stabilizzazione e fissaggio

Stabilize etme ve emniyete alma

Optimiser

Optimise

Optimice

Optimaliseren

Otimizar

Ottimizzare

Optimize edin

Palettiser

Palletising

Paletización

Palletiseren

Paletização

Pallettizzazione

Paletleme

Environnement

Environment

Medio ambiente

Milieu

Meio ambiente

Ambiente

Çevre

Descubra também...

Newsletter

Retrouvez toutes nos actualités à travers nos newsletters afin d’être informé de nos innovations, nouveautés sur toutes nos solutions, participer à nos événements.

Newsletter

Find all our news through our newsletters to be informed of our innovations, news on all our solutions, participate in our events.

Newsletter

Find all our news through our newsletters to be informed of our innovations, news on all our solutions, participate in our events.

Newsletter

In unseren Newslettern finden Sie alle Neuigkeiten, um über unsere Innovationen und Lösungen informiert zu werden, und können an unseren Veranstaltungen teilnehmen.

Newsletter

Retrouvez toutes nos actualités à travers nos newsletters afin d’être informé de nos innovations, nouveautés sur toutes nos solutions, participer à nos événements.

Newsletter

Nuestros boletines le mantienen al día de las últimas innovaciones, nuevos productos y eventos.

Boletim informativo

Encontre todas as nossas novidades através das nossas newsletters para estar a par das nossas inovações, notícias sobre todas as nossas soluções, participar nos nossos eventos.

Newsletter

Nuestros boletines le mantienen al día de las últimas innovaciones, nuevos productos y eventos.

Haber Bülteni

Yeniliklerimizden haberdar olmak, tüm çözümlerimizden haberdar olmak, etkinliklerimize katılmak için bültenlerimiz aracılığıyla tüm haberlerimizi bulun.

Newsletter

Scoprite tutte le nostre novità attraverso le nostre newsletter per essere informati sulle nostre innovazioni, le notizie su tutte le nostre soluzioni, partecipate ai nostri eventi.