Blog > Paketleme > Plastik gıda kapları: paletleri stabilize etme ve kontaminasyonu önleme

Plastik gıda kapları: paletleri stabilize etme ve kontaminasyonu önleme


Gıda ile doğrudan temas eden tüm ambalajlarda olduğu gibi, herhangi birkontaminasyon riskini önlemek içindepolama ve taşıma ile ilgili tehlikelerden kaçınmaya özen gösterilmelidir. Bunu yapmak için,bu özel tehlikelerin farkında olmanız,dış kontaminasyonun neden ve nasıl meydana gelebileceğini vekontaminasyonolaylarınakarşınasılkorunacağınızıanlamanız gerekir.

Seaux plastiques alimentaires : comment stabiliser ses palettes et éviter une contamination

PALETLER IÇIN KAYMAZ EK PARÇA

Gıda saklama kapları gıdaya uygun plastikten yapılır. Yuvarlak, oval veya dikdörtgen bir kap, hava geçirmez bir kapak, bir açıklık koruma halkası ve bazen çıkıntılı bir kulptan oluşurlar.

Yuvarlak şekilleri, çıkıntılı sapları ve kırılgan kapakları paletlenmelerini zorlaştırır.

GIDA KOVALARINI DEPOLAMANIN VEYA TAŞIMANIN TEHLİKELERİ NELERDİR?

Plastik kovalar toz, macun veya sıvı haldeki gıdaları paketlemek için uygundur. Genellikle gıda malzemelerini, mutfak müstahzarlarını, sosları, çeşnileri, süt ürünlerini, hayvan yemlerini, şekerlemeleri vb. paketlemek için kullanılırlar.

Kontaminasyon riskleri nelerdir?

  • Konteynerin taşınması ile

Gıda sınıfı plastiklerden yapılan malzemeler, gıda ile doğrudan temas için uygunluklarına göre seçilir. Hangi ürünün, hangi saklama koşullarında (sıcaklık, nem) ve ne kadar süreyle kapta paketlenebileceğini belirlemek için migrasyon testleri yapılır. Her gıda grubu için bir migrasyon testi yapılmalıdır.

  • Erken açılma

Gıda kaplarısert plastiktenyapılır. Bu malzemenin mukavemeti, içerdiği yüke ve dayanması gereken istifleme yüküne bağlıdır.

Bir kap düşürülürse, kapak delinebilir, çatlayabilir veya sızıntı yapabilir. Bu nedenle, bu ürünler asla yere düşürülmemeli veya paletler üzerinde devrilmemelidir.

HARİCİ KONTAMINASYONNEDEN VE NASIL OLUŞ ABİLİR? Bu gıda kovalarının taşınması karmaşık olabilir. Kovalar, gıda ile temasa uygun paletler üzerine yerleştirilir:

  • VEYA kaymaz plastik
  • VEYA kaymaz plastik palet tabanıyla korunan ahşap.

Kovalar 2 ila 10 arasında çeşitli seviyelerde istiflenir, bu da onları çok dengesiz hale getirir. Bu nedenle dengesizliği önlemek için paletlerin yüksekliği sınırlandırılmalıdır.

BU PLASTİK KOVALARI TAŞIRKEN KIRILMALAR NASIL ÖNLENİR?

3 basit önlem:

  • Palet tabanının kaymasını önleyin.
  • Montajın stabilitesini sağlamak için oluşturulan istifler arasında uyum oluşturun.
  • Plastik kabın gıda ile doğrudan temas için uygun olduğundan emin olun.

Bir pazar liderinin görüşünü alın ve kaymazlığı yüksek bir tabaka ped ile paleti nasıl stabilize ve optimize edebileceğinizi öğrenin.

Maliyetli ve karmaşık ambalajları ortadan kaldırın.

Daha fazla bilgi için uzmanlarımızla iletişime geçin.

Stabufilm

Stabiliser et sécuriser

Stabilise and secure

Estabilizar y asegurar

Stabiliseren en vastzetten

Estabilização e segurança

Stabilizzazione e fissaggio

Stabilize etme ve emniyete alma

Optimiser

Optimise

Optimice

Optimaliseren

Otimizar

Ottimizzare

Optimize edin

Palettiser

Palletising

Paletización

Palletiseren

Paletização

Pallettizzazione

Paletleme

Environnement

Environment

Medio ambiente

Milieu

Meio ambiente

Ambiente

Çevre

Descubra também...

Newsletter

Retrouvez toutes nos actualités à travers nos newsletters afin d’être informé de nos innovations, nouveautés sur toutes nos solutions, participer à nos événements.

Newsletter

Find all our news through our newsletters to be informed of our innovations, news on all our solutions, participate in our events.

Newsletter

Find all our news through our newsletters to be informed of our innovations, news on all our solutions, participate in our events.

Newsletter

In unseren Newslettern finden Sie alle Neuigkeiten, um über unsere Innovationen und Lösungen informiert zu werden, und können an unseren Veranstaltungen teilnehmen.

Newsletter

Retrouvez toutes nos actualités à travers nos newsletters afin d’être informé de nos innovations, nouveautés sur toutes nos solutions, participer à nos événements.

Newsletter

Nuestros boletines le mantienen al día de las últimas innovaciones, nuevos productos y eventos.

Boletim informativo

Encontre todas as nossas novidades através das nossas newsletters para estar a par das nossas inovações, notícias sobre todas as nossas soluções, participar nos nossos eventos.

Newsletter

Nuestros boletines le mantienen al día de las últimas innovaciones, nuevos productos y eventos.

Haber Bülteni

Yeniliklerimizden haberdar olmak, tüm çözümlerimizden haberdar olmak, etkinliklerimize katılmak için bültenlerimiz aracılığıyla tüm haberlerimizi bulun.

Newsletter

Scoprite tutte le nostre novità attraverso le nostre newsletter per essere informati sulle nostre innovazioni, le notizie su tutte le nostre soluzioni, partecipate ai nostri eventi.